Μενού Κλείσιμο

ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα Μαθηματικά της Α Γυμνασίου χωρίζονται σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τις μορφές που μπορούν να πάρουν οι αριθμοί (ακέραιοι, δεκαδικοί, κλάσματα, ποσοστά), καθώς και με την έννοια των εξισώσεων. στο δεύτερο μέρος, γίνεται η παρουσίαση των βασικών γεωμετρικών εννοιών και των απλών γεωμετρικών σχημάτων. 

Επαναληπτικές Ασκήσεις – Πακέτο 1
ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

Στο μάθημα της Φυσικής οι μαθητές μαθαίνουν για τα φυσικά μεγέθη και τη μέτρησή τους. Επίσης, μελετώνται τα φαινόμενα της θερμότητας, του μαγνητισμού και του ηλεκτρισμού.

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

Στην Α Γυμνασίου το μάθημα της Γεωγραφίας περιλαμβάνει τις ενότητες που αφορούν τους χάρτες, το φυσικό περιβάλλον και τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Οι μαθητές με το μάθημα της Βιολογίας θα γνωρίσουν και θα μάθουν για τους οργανισμούς και τις λειτουργίες τους. Τα χαρακτηριστικά των οργανισμών, για το πως αναπνέουν, πως κινούνται, τη διαδικασία της πρόσληψης ουσιών και της πέψης.

Η γνωριμία με τον υπολογιστή, το λογισμικό και τα εργαλεία που έχει, το διαδίκτυο και η χρήση του υπολογιστή στην καθημερινή ζωή είναι οι ενότητες που περιλαμβάνει η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στην Α΄ Γυμνασίου.